Vermaakservice

De bij ons gekochte trouwjurken kunnen door onze ervaren coupeuses vermaakt in ons eigen atelier. Voor het passend maken van een jurk kunnen verschillende aanpassingen nodig zijn. Dit kan van iets simpels als de bandjes aanpassen, het inkorten van de rok tot uitgebreidere werk zoals het innemen van een bovenlijfje. Bij de aankoop overleggen we met je wat mogelijk is en wat de kosten zullen zijn.

Robin Uitgaansmode inrichting galajurken
Robin Uitgaansmode straataanzicht
Robin Uitgaansmode inrichting bruidsjurken

Vermaken van een bruidsjurk

Bij de inkoop letten we al op de pasvorm en op welke wijze de stof is verwerkt. Iedere vrouw verschilt per vorm en verhoudingen, waardoor de perfecte pasvorm vinden voor sommige lastig is. Gelukkig zijn er vaak oplossingen waarmee een jurk goed zit en valt. Je koopt toch een trouwjurk om erin te pronken. Een trouwjurk vermaken is écht een vak apart. Het moet supernauwkeurig gebeuren, iets wat je gerust kan overlaten aan het Robin team met gediplomeerde coupeuses.

Wanneer kun je het beste je trouwjurk laten vermaken?

We hebben veel trouwjurken op voorraad in de winkel. Hierdoor kunnen we vaak direct bij het eerste bezoek aan onze winkel, kijken welke aanpassingen nodig zijn. Soms kunnen we besluiten om de juiste maat bij de leverancier te bestellen. Dan is vaak een extra doorpas moment nodig om te weten waar en welke wijzigingen er nodig zijn.
Bij de aankoop spreken we met de klant een datum af wanneer de jurk klaar zal zijn. Voor het ophalen van de jurk maak je een aparte afspraak, waarop je natuurlijk de jurk doorpast om het eindresultaat te zien.
Afhankelijk van de hoeveelheid vermaak werk en de (seizoens)drukte dien je rekening te houden met twee tot acht weken tussen de eerste doorpas en het moment dat de jurk klaar is.

Vermaakservice

Bruidsjurk korter maken

De lengte van de rok is belangrijk onderdeel van de jurk, je wilt natuurlijk niet struikelend naar het altaar lopen of tijdens het dansen een gat in je rok krijgen. Het inkorten van je trouwjurk is afhankelijk van de schoenen die gaat dragen. Heb je al schoenen gekocht of in huis neem ze dan mee. Heb je nog geen schoenen? Geen probleem, we hebben een speciale collectie bruidsschoenen, misschien zit daar wel de perfecte schoen tussen voor je outfit. We hebben ook doorpas schoenen met verschillende hakhoogtes waarmee de lengte van de jurk kunnen bepalen. Heeft de jurk een sleep en ben je daar geen fan van, dan kun je deze ook korter laten maken.

Trouwjurk innemen of uitleggen

Is de jurk bij het passen iets aan de krappe of ruime kant? In de meeste gevallen kan dit verholpen worden met het innemen of uitleggen op de juiste plekken. Zo wordt ervoor gezorgd dat je bruidsjurk mooi aansluit op je lichaam. Het uitleggen en innemen gebeurt voornamelijk langs de naad van de sluiting en/of langs de (zij)naden van de jurk. Hiermee blijft het model van de jurk bewaart en zie je niets meer van de aanpassingen.

Diep decolleté of halslijn aanpassen

Soms heb je jouw perfecte model jurk gevonden, maar vind je deze net te sexy voor je gevoel. Met kleine aanpassingen is dit veelal op te lossen. Met een extra stukje stof krijgt een diepe V-hals een keurige uitstraling. Aan een strapless jurk kunnen we mooie bandjes of halterband bevestigen.

Wat zijn de kosten voor het vermaak?

De kosten voor het verstellen van een bruidsjurk is afhankelijk van het werk dat nodig is. Je zult begrijpen dat we meer en langer bezig zijn met het innemen/uitleggen van een bovenlijfje dan met het inkorten van alleen schouderbandjes. We geven je vooraf altijd een prijsopgave wat de (verschillende) werkzaamheden kosten.

Kledingreparatie