Witte Wienerball jurken

Het Wienerball, met het debutantenbal, zijn een jaarlijks terugkerend dansfeest. De jonge dames stijldansen in mooie witte jurken, waarbij een tiara, witte handschoenen en witte dansschoenen worden gedragen. Zoek je een moderne stijlvolle dansjurk, kom dan gerust binnen lopen en probeer de witte danskleding.

Bruidsjurken in zandlopermodel met kanten lijfe met V-hals, en een wijd uitlopende tule rok.

Ivoorwitte trouwjurk met kant en A-lijn rok.

Trouwjurk met glitter off-shoulder halslijn, aansluitend lijfje met vetersluiting en A-lijn rok met split

Trouwjurk met glitter off-shoulder halslijn en A-lijn rok.

Luxe V-hals bruidsjurk met een kralen afgezette bovenlijfje en een wijd uitlopende geborduurde kanten rok.

Luxe bruidsjurk met een kralen afgezet bovenlijfje met V-hals.

Prachtige witte bruidsjurk met een geborduurde kanten rok, een lijfje met diep uitgesneden V-hals en spaghettibandjes.

Witte bruidsjurk met V-hals en lange kanten rok.

Prachtig witte trouwjurk met volledig geborduurd kanten lijfje, lange mouwen en een licht uitlopende rok.

Witte trouwjurk met kanten lijfje en lange mouwen.

Stijlvolle lange trouwjurk met een gedrapeerd V-hals lijfje, de open rug is bedekt met een doorschijnende kanten stof.

Sluikvallende trouwjurk met een gedrapeerd V-hals lijfje.

Zeemeerminmodel trouwjurk met strak lijfje, wijduit lopende rok, charmante V-hals en rugdecolleté.

Zeemeerminmodel bruidsjurk met kanten applicaties.

Stijl je Wienerball outfit af met deze accessoires

Wat is het Wienerball en debutantenbal

De dochter, van de toenmalige consul van Oostenrijk, wilde graag een Weense bal organiseren in Nederland. Ze miste de sfeer van bals en de gebruiken uit haar geboorteland. In 1965 nam Veronica von Brunner het initiatief en organiseerde het eerst een Oostenrijks bal in het Kurhaus in Scheveningen. Het feest werd een succes en de formule was geboren voor een jaarlijks terugkerend bal. Het bal vindt plaats in de carnavalsperiode en wordt ook wel ook wel het Weense debutantenbal genoemd. Tegenwoordig is het bal in Nederland een van de grotere Weense bals buiten Wenen zelf en wordt alom geprezen om haar verwelkomende sfeer. De jonge dames en heren die hun debuut maken op het bal is het extra feestelijk. Zij openen het bal met de openingsdans, voor de gasten en debutanten zelf is dit een onvergetelijk en stijlvol moment. Hier wordt natuurlijk extra voor geoefend tijdens de danslessen. Meer informatie over het Wienerball kun je vinden op website van de organisatie.

Welke jurken zijn geschikt voor het Wienerball?

De jurken voor het debutantenbal zijn bij voorkeur sneeuwwit, eventueel afgewerkt met strasstenen, kraaltjes en pailletten. De klassieke witte jurk met een wijd uitlopende rok is de meest gekozen optie. Voor het dansen wil je graag voldoende bewegingsruimte hebben zonder dat je bang bent om op de jurk te stappen. Een mooi alternatief is de fishtail baljurk waarbij het strak vallend lijfje tot de knie komt en vanaf daar wijd uitloopt naar buiten. Dit soort jurken zijn ook wel bekend als het zeemeermin model. De prijzen van de Wienerball jurken beginnen vanaf 149 euro en lopen door tot 598 euro, een enkele jurk is hoger geprijsd. Ben je benieuwd welke jurk jou staat, kom gerust langs in onze winkel.